Artık Türkiye'de yabancı hastaların da danışmanları var. Yurtdışından gelen hastaların sağlık sorunlarına cevap verebilecek hastane alternatiflerinin oluşturulması ve tanıtılması, fiyat tekliflerinin sunulması, hastanın havaalanında karşılanması, otel ve hastane rezervasyonlarının yapılması, refakatçi ve tercümanlık hizmetlerinin yanı sıra, tedavi öncesi ve/veya sonrası turistik gezilerin planlanmasından, uğurlamaya kadarki sürecini eksiksiz tamamlayan sağlık danışmanları hastanın hiçbir isteğini cevapsız bırakmıyor. İşbirliği yaptıkları hastaneler, oteller, ulaşım şirketleri ve birçok dilde destek alabilecekleri koordinatörleri ile güvenilir koşullarda hizmet sunuyorlar.
Bu hizmetleri sunan profesyonellerin yanı sıra, ülkemizdeki hastanelerde görev yapan doktor, hemşire ve diğer sağlık personeli nin hasta memnuniyetini odaklayan hizmet kalitesi, modern tıbbi teknolojisi, coğrafi konumu, uygun tedavi maliyetleri, etrafındaki ülkelerle kültürel benzerliği, doğal kaynakları ve ikliminin sağladığı avantajlar da eklenince, sağlık turizminde dünyada en çok tercih edilen ilk 10 ülke arasına girdik.
Türkiye’de, #sağlık ta dönüşüm programlarının sonucunda ortaya çıkan güçlü sağlık alt yapısının, oluşan yeni kapasitelerin, kamunun ve özel sektör yatırımlarının bir yansıması olarak 2000’li yıllarda başlayan sağlık turizmi “#TÜİK verilerine göre 2019 yılında yaklaşık 700 bin sağlık turisti ve 1 milyar doların üzerinde ciroya ulaşıldı. 2020 yılında pandeminin etkisiyle rakamlarda yarı yarıya bir düşüş olsa da, 2021 yılında güçlü bir toparlanma meydana gelmiş, ilk 3 çeyrek istatistiklerine bakıldığında sağlık turisti sayısı yaklaşık 400 bin olarak gerçekleşmiş, ciro ise 700 milyon doları aşmıştır. Bu rakamlar, pandemi öncesi ivmeyi yakaladığımızı göstermektedir”.
Bu sonuca önemli ölçüde katkı yapan hastanelerden bazıları;
#Türkiye ’nin bu alanda yeni hedefi 10 milyar dolar.
Comments